Bevidst vejrtrækning – BV

Q: Hvad er BV?

A: BV er en blid træningsform, der målrettet arbejder med/optimerer dit åndedræt, så du trækker vejret mest hensigtsmæssigt. Det betyder i praksis, at når du trækker vejret bevidst, sætter du opmærksomhed på din vejrtrækning. Du trækker vejret ind gennem næsen med lukket mund og ånder stille og roligt ud. I løbet af få minutter har du en rolig og afspændt krop, en klar og fokuseret hjerne, samt bevidst kontrol over dine følelser.

Q: Hvordan foregår det?
A: Du ligger på en træningsmåtte og trækker vejret med forskellige vejrtrækningsteknikker, der giver dig et dybt og roligt åndedræt, mens du samtidig udfører blide bevægelser, der smidiggør din rygsøjle, bækken og din store vejrtrækningsmuskel.

Q: Hvordan virker det?

A: Dit dybe rolige åndedræt aktiverer det parasympatiske nervesystem. Kroppens måde at bremse op, hvor der mærkes, ses og høres efter de signaler kroppen og hovedet signalerer til hinanden.

Rigtig mange mennesker har en overfladisk og hurtig vejrtrækning oppe i brystkassen, som medvirker til en stresstilstand i kroppen, fordi det aktiverer kamp-flugt nervesystemet (sympatikus). Det nedsætter ens evne til at tænke og handle rationelt og medvirker til at gentage handlemønstre, som man måske ønsker at ændre.

Q: Hvad får jeg ud af det?

A: Vejrtrækningen er et livsvilkår for at få kontakt til kroppen.
Åndedrættet af den rolige slags får dig til at slappe af og langsomt slipper du spændinger. Spændinger du tidligere holdt fast på.

Åndedrættet skaber en forbindelse til dine følelser. Enhver følelse har sit eget åndedræt. Når du ændrer åndedrættet vil dine følelser ligeledes ændres.
Åndedrættet skaber ro i hovedet. Tanker reguleres og fylder mindre og mindre. Du bliver i stand til at koncentrere dig bedre om dig selv, i stedet for om de andre.

Når du trækker vejret bevidst, får du mulighed for at få lidt mere ilt til hjernen og en optimal balance mellem ilt og kuldioxid i kroppen. Det betyder i praksis, at dine muskler og din hjerne får den rette mængde ilt, så de bedre kan bevæge sig og tænke klart.

Når du trækker vejret bevidst, får du mulighed for at forløse mange kropslige smerter, traumer, svære følelser og tilstande samt en masse stress, som egentlig skyldes at du enten går rundt og holder på vejret eller trækker vejret uhensigtsmæssigt i små hurtige stød.

Q: Hvem kan få noget ud af det?

A: Langt de fleste mennesker vil få noget ud af at arbejde med BV. Mange ved ikke hvordan man trækker vejret hensigtsmæssigt. De går rundt med skuldrene oppe omkring ørene. De går rundt med stress i kroppen, de går rundt og har ondt. For de flestes vedkommende kan en bevidst vejrtrækning afhjælpe mange af disse tilstande og endda relativt hurtigt. Nervesystemet kan skifte fra stress tilstand til hvile tilstand på under 5 min via BV. Og når du ved, hvordan du gør det, så bliver det nemmere at benytte dette i praksis, når du er presset på jobbet, eller er ved at miste overblikket eks. når ungerne igen er ”umulige”.

Q: Hvem er BV ikke for?

A: Åndedrættet kan du hverken tænke eller læse dig til, om det virker. Kun i praksis vil du blive overbevist, overrasket og overbegejstret. BV er derfor ikke for folk, der:

  • Forventer et hurtigt quickfix
  • Ikke gider træne og gøre en indsats
  • Ikke har lyst til at tage ansvar for sit eget helbred
  • Ikke vil skifte de gamle tilstande fysisk og psykisk ud

Q: Hvilke reaktioner/resultater kan jeg forvente?

A: Der kan være mange forskellige former for reaktioner, når vi arbejder med vejrtrækningen. Når vi arbejder med teknikkerne i Bevidst Vejrtrækning, er det lidt ligesom at bypasse det mentale filter og en fri og direkte passage via en bred ”motorve” ned i kroppen. Dvs. nogle kommer hurtigt i kontakt med følelser eller fysiske tilstande i kroppen, som kan være ubehagelige men som gennem træningen forløses og transformeres. Man kan sige det er kroppens evne til at selvregulere, uden at du behøver at tale eller sætte ord på det, der sker i kroppen. Men du er naturligvis velkommen til at gøre det.

camilla_frydenlund_body_sds

Du er altid velkommen

Uanset hvilken udfordring netop du står med, er du altid velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale, hvor vi sammen kan afklare, hvordan jeg kan hjælpe dig.

Du kan ringe til mig på tlf: 53202330 eller klikke her og sende mig en mail. 

Træk vejret bevidst – og træk din sundhed op på et højere niveau.

  • ”Camilla har hjulpet mig, da min krop gik fuldstændig i selvsving efter min mors død. Normalt holder jeg smerter, skader og skavanker væk med min egen træning. Men de her smerter og følelsen af panik i kroppen som kom i forbindelse med en sorg, som jeg ikke magtede at forløse ordentligt, de kunne ikke gå væk med ledmobiliseringer og styrketræning. Camilla mærkede med det samme, lige præcis hvor hun skulle ind og arbejde – uden at overskride en eneste af mine grænser, hverken fysisk eller mentalt – for at jeg fik øjeblikkelig forløsning af spændinger, følelsesmæssigt og kropsligt. Og så fik Camilla sat mine kæber, som har været skæve i over 10 år efter en skade jeg fik i styrkeløft, på plads efter blot 1 behandling. Mine varmeste anbefalinger!”

    Anna Bogdanova
    Anna Bogdanova træningsekspert og forfatter
Kontakt mig

Send mig en hurtig besked. Så vender jeg tilbage hurtigst muligt. Kærlig hilsen Camilla

Not readable? Change text. captcha txt